7 december zwarte dag voor Jeruzalem

december 9, 2009 at 12:44 pm 1 reactie


De 27 Europese ministers van Buitenlandse Zaken vinden dat Jeruzalem de hoofdstad zou moeten zijn van zowel Israël als van een toekomstige Palestijnse staat. Dat stellen ze in een gezamenlijke verklaring. Ze roepen ook op tot gesprekken over Jeruzalem, om zo het vredesproces te versnellen.

Jeruzalem is voor drie religies een heilige stad. De status ervan is een gevoelige zaak voor Israël, want de Israëli’s beschouwen de stad als hun ondeelbare hoofdstad. De Palestijnen willen dat het oostelijk deel van de stad kan dienen als de hoofdstad van hun toekomstige staat. (anp/adb)
08/12/09 15u29

Deze gezamenlijke verklaring van de 27 lidstaten van de Europese Unie over Jeruzalem is een zeer gevaarlijke politieke zet. Waarom?
Europa ontzegt iedere soevereiniteit over Oost Jeruzalem zowel aan Israel als aan het Joodse volk.
Dit impliceert dat zowel wettelijke als militaire stappen door Europa ondernomen mogen worden tegen de Israelische aanwezigheid in Jeruzalem. Dit geeft bovendien morele steun aan terreuraanvallen tegen Israel.
Deze verklaring druist in tegen de geest van resolutie 242 van de VN en de Camp David akkoorden die terugtrekking uit gebieden die betwist zijn als gevolg van de Israelisch-Arabische oorlogen koppelen aan de veiligheid van de lokale bevolking.
De terugtrekking uit Zuid Libanon en Gaza hebben aangetoond dat terugtrekking in plaats van vrede nog meer onveiligheid veroorzaakt.
De huidige Palestijnse bewindvoerders zijn ofwel zoals Aboe Mazen discipels van het anti westers soviet model ofwel zoals Hanieh discipels van het Moslim broederschap van Hassan El Banah, de Nazi mufti van Jeruzalem en de negationistische atoombom despoot Ahmadinejad.
Deze laten geen plaats voor een multiconfessioneel Jeruzalem gezien niet-moslims dhimmis zijn met het ontbreken van alle normale mensenrechten. Enkel de aanwezigheid van Israel heeft het multiconfessioneel karakter van Jeruzalem kunnen vrijwaren.

De diplomatieke overwinning van het geunifieerde buitenlands beleid van de Europese Unie gebeurt ten koste van de veiligheid in het Midden Oosten en op de lange duur voor de veiligheid in Europa. De minarettenwet in Zwitserland is een teken aan de wand voor toenemende polarisatie in Europa

Besluit: Europa heeft op 7 december de oorlog verklaard aan Israel en aan het Joodse volk, een zwarte dag voor de toekomst van Israel en het Joodse volk, maar ook een sombere dag voor de toekomst van Europa.

Entry filed under: arabisch, Europa, Israel, Israel/Palestijnen, Joden in België, nazisme, Palestina, terreur.

Terreur recht evenredig met buitenlandse hulp Palestina apartheidsstaat in wording

1 reactie Add your own

  • 1. drwilly  |  juli 24, 2013 om 3:07 pm

    De wettelijke beslissing van Europa van 17 juli 2013, herdenkingsdag van de val van de tempel van Jeruzalem (Ticha beav) om de gebieden die voor 1967 niet onder Israelische soevereiniteit waren uit de realaties met Israel te schrappen, getuigen van een minachting voor het Joodse en israelische volk. Deze zijn een rechtstreeks gevolg van de beslissing van 7 december. Wij moeten hiertegen met al onze liefde voor Israel, met al onze macht en met gans onze ziel tegen reageren om een militaire escalatie te voorkomen!
    Im echka’heh Yerushalayim tishkach yemini!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Blog Stats

  • 4,975 hits

contacten


%d bloggers liken dit: